joi, 7 martie 2013

Vine primavara!

Vine, vine primavara
Se asterne-n toata tara
Floricele pe campii
Hai sa ne epilam,copii!


Poate eu am un defect, nu stiu, insa simt ca atunci cand se incalzeste vreme, cand e primava-vara, trebuie neaparat sa scap de tot parul nedorit. Inafara de podoaba capilara, gene si sprancene nu imi place sa am nici un alt fir de par pe corp.
Cred ca nu tolerez foarte bine durerea deoarece eu lacrimez la greu atunci cand ma epilez. Nu am mers niciodata la salon, de fiecare data ma descurc singura, acasa.
Sa incepem de sus in jos:


  • parul de pe fata la mine e ceva aproape inexistent insa totusi, cateodata, dintr-un anumit unghi parca am putina mustata si atunci, pe loc trebuie sa scap de ea. Cel putin pentru mine, mustata+ ruj sau mustata+luciu de buze nu e o combinatie buna. Singurul lucru la care apelez pentru indepartarea parului nedorit de pe fata sunt benzile depilatoare special create pentru aceasta zona. Am incercat benzi din acestea de la mai multe firme insa pentru mine cel mai bine frunctioneaza acestea de la Strep. Un set din acela de benzi lipite imi ajunge pentru toata mustata deoarece parul dispare din prima, nu e nevoie sa insist . Am observat ca in aceasta zona parul creste destul de greu asa ca repet procedura odata la 2-3 luni.

  • parul de la subrat ma deranjeaza foarte tare. Pur si simplu nu il suport. Am incercat prima data crema depilatoate insa nu a indepartat in totalitate parul si nu am fost multumita. Despre epilator nici nu poate sa fie vorba. Asa ca, in aceasta zona, folosesc de fiecare data, lama/ bigul. Am obrervat ca cele destinate barbatilor functioneaza mai bine decat cele pentru femei. Folosesc totusi un big pentru femei pentru ca e...roz...Da, stiu, nu e cea mai fericita metoda dar pana acum, e singura pe care o suport. La subrat, este nevoie sa ma epilez de 2 ori pe saptamana.

  • pentru maini+picioare folosesc epilatorul. Este cea mai dureroasa metoda ever, cateodata plang de tare ce ma doare insa pentru ca parul creste mai greu si mai putin enervant, risc sa sufar jumatetea aia de ora. Stiu ca nu e frumos insa  iarna pe mine nu ma prea deranjeaza parul de pe maini si picioare asa ca ma epilez doar cand stiu ca o sa port o rochita sau o fustita si o sa mi se vada picioarele. Cand se incalzeste vreme, nu pot sa am par pe maini si picioare asa ca ma epilez o data la 4 saptamani pe picioare si o data la 2 luni pe maini.

Pentru mine nu e un pas optional epilarea. Tot parul meu e saten inchis/negru asa ca chiar daca nu e lung sau des, se vede urat.
Nu fac nimic foarte special inainte sau dupa epilare. Inainte fac un dus, sau curat pur si simplu zona care urmeaza sa fie maltratata iar dupa epilare, am grija sa imi amintesc sa nu folosesc o vreme( cateva ore) parfum, antiperspirant sau orice altceva ce ar putea sa irite zona.
Aceasta este rutina mea atunci cand vine vorba de epilare. Imi doresc sa incerc epilarea cu ceara (acasa) insa am auzit atat de multe povesti de groaza incat imi e frica.Voi cum va torturati zonele care au par nedorit?






Have fun!

8 comentarii:

  1. Ultimele doua "instrumente" le folosesc si eu, iar pentru mustata crema depilatoare.
    Ma batea gandul sa decolorez parul de pe maini insa nu stiu cat de eficienta este aceasta metoda. Am parul foarte inchis si se vede foarte urat si nu-l suport deloc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce crema folosesti? Eu am auzit multe fete spunand ca isi decoloreaza mustata si sunt multumite de rezultat. Daca o sa incerci decoloratul parului de pe maini si functioneaza, anunta-ma si pe mine. Te pup.Sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Eu am folosit si ceara pentru maini,picioare axila dar e greu si necesita mult timp,rabdare etc asa ca am ajuns tot la aceste instrumente ca si tine:))ce ma enerveaza ca din cauza aparatului de epilat cresc fire sub piele:((( uff nu le suport.Voi nu patiti asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci nu vreau sa incerc ceara...nu-s nici indemanatica si nu am nici multa rabdare. Ba da, si mie imi cresc fire sub piele insa le chinui atata cu penseta pana le scot...Nici eu nu le suport. Te pup.O seara frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. draga mea iti inteleg durerea....si pt mine epilatorul este o grea incercare...peste care reusesc sa trec in fiecare luna:)
    oricum ceara park e putin mai dureroasa

    http://idareyoutobefashion.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multa lume spune ca de la un moment dat nu mai simti durerea.Eu ma epilez, cu epilatorul de vreo 5 ani si inca ma doare foarte tare de fiecare data. E totusi bine sa stiu ca nu sunt singura in suferinta :))
      Te pup! :*

      Ștergere
  4. Imi place mult gama cromatica a produselor tale :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ma bucur ca iti place. Doar dupa ce am descarcat pozele am realizat ca toata produsele sunt roz cu alb. Daca tot sunt "instrumente de tortura" macar sa fie dragute, nu? Te pup!

      Ștergere